Американският телекомуникационен гигант AT&T обсъжда идеята за продажба на европейското

...
Американският телекомуникационен гигант AT&T обсъжда идеята за продажба на европейското
Коментари Харесай

HBO Европа се продава. Кой ще бъде новият собственик?

Американският телекомуникационен колос AT&T разисква концепцията за продажба на европейското поделение на HBO, пробвайки се да понижи дълга си от 170 милиарда $, разкриват пред Financial Times няколко сегашни и някогашни ръководители в компанията.
Телевизията, която снима и излъчва хитовия сериал " Игра на тронове ", е считана за перлата на короната на медийната империя Time Warner, която AT&T закупи предходната година в мега договорка за 80 милиарда $.
След придобиването се появиха съществени различия сред телекомуникационния колос от Тексас и мениджърите, основани в Ню Йорк, което докара до отдръпването на основния изпълнителен шеф на HBO Ричард Плеплър и основния шеф по приходите Саймън Сътън.
HBO Европа е един от многото активи, които телекомуникационната група обмисля да продава, а тази вероятност е влошила връзките с дългогодишни фигури в телевизионната мрежа.
HBO, която има подразделения и в Латинска Америка и Азия, оперира в Европа от десетилетия, покривайки повече от 20 страни. Компанията има 200 чиновници и е считана за скъп актив от някои ръководители в AT&T и WarnerMedia (бившата TimeWarner). Постепенно тя се трансформира в съперник на Netflix, предлагайки хитови сериали и излъчвания на локален език и натрупа към 10 милиона клиенти в страни като Испания, Швеция, Дания и Полша.
Според високопоставени източници от кухнята на AT&T в никакъв случай не е имало безапелационен проект за продажба на HBO Европа. Източници, взели участие в диалозите за продажба на HBO Europe, обаче настояват, че AT&T настойчиво се пробва да прикрие евентуална продажба, защото това може да докара до по-нататъшни оставки в HBO.
Противоречивите позиции акцентират вълненията и разтърсванията, последвали съчетаването на две компании с доста разнообразни корпоративни култури. AT&T е доста по-голяма организация, която се концентрира върху успеваемостта, до момента в който WarnerMedia се стреми към креативен триумф.
Американското управление на AT&T е " толкоз фокусирано върху американския бизнес, че не виждат, че HBO има забележителен бизнес в Европа ", почитан европейски управител на телевизионната мрежа.
Телекомът обмисля продажбата на HBO от ноември, само че все не е водила публични диалози с евентуални купувачи. Възможен подобен е Sky, с който телевизионната компания поддържа извънредно партньорство. Sky е единствен пропагандатор на HBO в Обединеното кралство, Германия и Италия.
Междувременно WarnerMedia се пробва да започва услуга за стрийминг тази година, която да конкурира Netflix и популяризира HBO като централно място в този артикул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР