Американският технологичен гигант представи Bard през февруари, но забави пускането

...
Американският технологичен гигант представи Bard през февруари, но забави пускането
Коментари Харесай

Google пуска конкурент на ChatGPT

Американският софтуерен колос показа Bard през февруари, само че забави стартирането му в Европейския съюз, до момента в който блокът възнамерява да контролира изкуствения разсъдък на фона на опасенията за рисковете, свързани с бързо разрастващата се технология.

Гугъл се надпреварва да настигне съперника си Microsoft, който побърза да интегрира сходни на ChatGPT благоприятни условия в необятен набор от своите артикули, в това число в търсачката Bing.

Bard " към този момент е наличен в по-голямата част от света и на най-разпространените езици ", написаха в блог продуктовият началник на Bard Джак Кравчик и вицепрезидентът Амарнаг Субраманя.

" Като част от нашия самоуверен и виновен метод към изкуствения разсъдък, ние интензивно се ангажирахме с специалисти, политици и регулатори на поверителността във връзка с това разширение ", споделиха те.

Компанията съобщи, че ще включи противоположната връзка от потребителите и ще предприеме стъпки за отбрана на неприкосновеността на персоналния живот и данните на хората, до момента в който уголемява достъпа до Бард.

Инструментът за изкуствен интелект към този момент може да се употребява на над 40 езика, в това число арабски, китайски, немски, хинди и испански. Преди това той беше наличен на три езика - британски, японски и корейски.

Гугъл разгласи и нови функционалности, в това число приемане на аудио отговори от Bard или отговори в пет разнообразни стила: елементарен, дълъг, къс, професионален или неналожителен.

Друга нова функционалност разрешава на потребителите да качват фотоси, които Bard може да проучва за информация.

Миналия месец Европейският парламент поддържа проектозакон, който ще бъде в основата на първите в света всеобхватни правила за ИИ.

Той включва специфични разпореждания за генеративните системи за ИИ, като ChatGPT и Dall-E, които могат да основават текст, изображения и други медии, предава БГНЕС.

Парламентът и страните - членки на Европейски Съюз, ще договарят по регламента, преди той да бъде утвърден, като блокът желае да реализира съглашение до края на годината.

Възходът на изкуствения разсъдък породи редица опасения, в това число опцията той да направи редица работни места ненужни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР