Американският технологичен гигант Интел Корпорейшън (Intel Corporation) призова правителството на

...
Американският технологичен гигант Интел Корпорейшън (Intel Corporation) призова правителството на
Коментари Харесай

Интел иска от САЩ национална стратегия за изкуствен интелект

Американският софтуерен колос " Интел Корпорейшън " (Intel Corporation) прикани държавното управление на Съединени американски щати да сътвори национална тактика за изкуствен интелект, с цел да ускори позициите на страната на международните пазари, осведоми Axios.

В нов документ компанията желае от държавното управление да изготви нова тактика, която ще разреши на американските компании да останат на върха при производството на полупроводници.

От компанията разясняват, че е време Съединени американски щати да влагат в изкуствен интелект и да разширят национална тактика, която да включва съответни ограничения за поддръжка и поощряване развиването и потреблението на изкуствен интелект. От " Интел " считат, че всеобхватна национална тактика ще помогне за финансиране на проучвания и развиване, обрисуване на ясни цели и механизми за надзор, ще помогне за определяне и унищожаване на спънки, ще насърчи приемането на изкуствения разсъдък в публичния и частен бранш и основаване на стратегия за намаляване на негативните последици.

През предишния месец президентът Доналд Тръмп се подписа под декрет, който най-общо обрисува задачите за развиване на изкуствен интелект , само че няма детайлности за отделяните средства. Прогнозира се, че Китай ще настигнe Съединени американски щати през идващите 2-5 година в производството на чипове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР