Американският стелт ракетен разрушител Зумвалт, известен още като DDG-1000, пристигна

...
Американският стелт ракетен разрушител Зумвалт, известен още като DDG-1000, пристигна
Коментари Харесай

Пентагонът изпрати нов стелт разрушител в Аляска

Американският стелт ракетен унищожител " Зумвалт " , прочут още като DDG-1000, дойде в Аляска в пристанище Кетчикан, оповестяват Военноморски сили на Съединени американски щати, представени от ТАСС.

Говорителят на Военноморски сили Клинт Рамсден отхвърли да отговори, дали Пентагонът възнамерява да изпрати този транспортен съд в Арктика след привършване на престоя в Кетчикан. " Американският флот не разяснява бъдещите интервенции ", нито за продължителността на престоя на разрушителя в Кетчикан, разяснява той.

Разрушителят е закотвен там след посещаване на близко военноморско оборудване , където се работи по основаването на системи за звукопоглъщане за кораби . " Зумвалт " е към 3-ти американски флот, чиято оперативна зона включва източния и северния Тих океан, Берингово море и част от Северния ледовит океан.

Строителството на унищожителите клас " Зумвалт " стартира през 2007 година Разрушителите от плана DDG-1000 са предопределени да обезпечат огнева поддръжка при десантни интервенции и в провеждането на военни дейности в крайбрежни зони , както и за ракетни и артилерийски удари против наземни цели , в това число надълбоко в територията на врага. В допълнение, тяхната най-важна задача е да обезпечат противовъздушна защита и противоракетна защита на ударна група на самолетоносач. Тези кораби са най-големите американските ракетни разрушители.

За да се подсигурява " непрозрачност ", по време на строителството на разрушителя в оптималната степен са употребявани технологии " стелт ", което би трябвало да му разреши да унищожи всеки аероплан преди корабът да бъде открит . " Невидимостта " се обезпечава от потреблението на нова архитектура : специфична форма на корпуса, интегрална едноблокова надстройка и други.

Според някои данни, в борба, корабът ще бъде в потопена позиция , която дружно с посочените качества ще усили неговото оцеляване с коефициент 2-3 пъти .
 Съединени американски щати се заричат да не позволен владичество на Китай и Русия в Арктика
Съединени американски щати се заричат да не позволен владичество на Китай и Русия в Арктика

Нови " закачки " сред великите сили

Въпреки обстоятелството, че по мярка (дължина към 186м, широчина към 25м), " Зумвалт " е по-голям от другите американски разрушители, неговият екипаж е минимален за кораби от този клас - 147 моряци и офицери . Това е реализирано посредством автоматизиране на редица корабни системи .

За зареждане на тези системи корабът е оборудван с електроцентрала, способна да генерира към 78 мегавата електричество . Това, както е обяснено от американския флот, е задоволително, с цел да обезпечи електричество на " дребен или междинен град ".

Първоначално боеприпасите за артилерията на кораба трябваше да е от направлявани снаряди , само че заради високата цена на такива муниции до 800 хиляди $ за единица , Пентагонът реши да се откаже от тази стратегия.

Допълнително, държавното управление на Съединени американски щати реши да понижи доста планувания брой от тези кораби . Първоначално трябваше да бъдат издигнати 28, след това седем, и най-после единствено три . Досега са издигнати два такива разрушителя , вторият е " Майкъл Монсур ". Във връзка с всичко това, цената на другите корабни системи внезапно се усили.
 Помпео разгласи нови наказания против Русия
Помпео разгласи нови наказания против Русия

Пакетът от ограничения ще бъде показан на срещата на НАТО…

През юли 2018 година трябваше да се смени една от двете електроцентрали на кораба " Майкъл Монсур ". Необходимостта от подобен главен ремонт за транспортен съд, който даже не е разполагаем в бойните сили на Военноморски сили, поражда незабавно след приключването на неговите проби . Намерено е увреждане на остриетата в една от двете газови турбини MT30 на Rolls-Royce.

Със същите газови турбини са оборудвани и някои други кораби на американския флот . Освен това те се употребяват от Кралския флот на Англия и от военните кораби на Италия и Република Корея .

През декември 2017 година разрушителят " Майкъл Монсур " е заставен да се върне в корабостроителницата единствено ден след началото на индустриалните проби . След това отхвърли неговия съразмерен филтър, употребен в комплицираните електрически системи за попречване на несъзнателно пресилване и щета на сензитивно съоръжение.

Сериозни проблеми бяха открити и по време на морските тествания на първия унищожител от клас " Зумвалт .
 Тръмп заплаши Русия за Венецуела
Тръмп заплаши Русия за Венецуела

Всички варианти са отворени за президента на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР