Американският стартъп Acqua Industries представи необичайното устройство Power Mole в

...
Американският стартъп Acqua Industries представи необичайното устройство Power Mole в
Коментари Харесай

Безжичният контакт Power Mole за 59 долара прехвърля електроенергия през прозореца

Американският стартъп Acqua Industries показа необикновеното устройство Power Mole в платформата за групово финансиране Kickstarter. То обезпечава зареждане от вкъщи на външните охранителни камери, LED светлини и други уреди, без да се постанова да се пробива стена или да се прокарва удължител през прозореца.

Приспособлението се състои от два кръгли детайла. Това са предавател, прикован към вътрешната повърхнина на прозореца, и правоприемник, инсталиран от външната страна. Първият се свързва към домашния контакт в стаята, а вторият – към целевото устройство посредством USB кабел. Външният модул е предпазен от навлизане на вода в сходство със стандарта IPX5.

Устройството работи на правилото на индукционното магнитно зареждане. Според спецификациите токът може да минава през стъкло с дебелина до 30 мм. Вграденият токоизправител преобразува изменчивия ток в непрекъснат, който е нужен за зареждане на съответното външно устройство.

Разработчикът на Power Mole отбелязва, че успеваемостта на устройството е по-ниска, в сравнение с в случай че се употребява елементарен електрически контакт. Така да вземем за пример при свързване към камера, която употребява 5 W, енергийната успеваемост варира от 50% (при разстояние сред съставените елементи от 30 мм) до 75% (при разстояние по-малко от 6 мм).

Устройството може да трансферира сила и посредством дърво или различен неметален материал. Ако сред „ шайбите “ бъде открит метал, предавателят се изключва. На стадия на набиране на средства цената на Power Mole е 59 $, а първите доставки са планувани за месец май тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР