Американският спринтьор Крисчън Колман се защити от нападките и каза,

...
Американският спринтьор Крисчън Колман се защити от нападките и каза,
Коментари Харесай

Колман: Никога не съм се провалял на допинг тест

Американският спринтьор Крисчън Колман се отбрани от нападките и сподели, че “никога не се е провалял на допинг тест и в никакъв случай няма да се провали”. 23-годишният американец, международен първенец и международен рекордьор на 60 метра в зала, беше заплашен от отнемане от спортни права за една година поради три пропуснати допинг инспекции в границите на 12 месеца.

В последна сметка той избегна наказването, защото се появиха несъответствия в датите на пропуснатите допинг инспекции. От USADA в началото упрекнаха Колман за три такива пропуща - на 6 юни 2018 година и на 16 януари и 26 април 2019 година, само че след това след разглеждане на документите и съветване с WADA за дата на първото нарушаване беше призната дата 1 април 2018 година, което значи, че интервалът е повече от 12 месеца и той избегна глоба.

View this post on Instagram
A post shared by Christian Coleman (@_coleman2) on Sep 11, 2019 at 6:15am PDT
“Оставих сърцето и душата си в атлетиката, работих крепко, с цел да стигна там, където съм през днешния ден. Просто е неуважително, когато подправени почитатели спекулират и приказват за допинг във връзка със велики спортисти, които имаме в този спорт. Това не е нещо, само че прави спорта по-малко известен и знам, че ползата ще се увеличи в бъдеще. Не трябваше да пазя себе си, само че за първи и финален път - не одобрявам каквито и да е добавки или протеин. Нищо с изключение на разрешеното, което оказва помощ за възстановяване”, написа Колман в профила си в Instagram.
В края на своето послание Колман благодари на хората, които го поддържат и добави, че няма самообладание да взе участие на Световното състезание в Доха от 27 септември до 6 октомври. Американецът е лидер в международната класация за сезона на 100 метра с 9.81 секунди.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР