Американският щат Тенеси узакони вчера носенето на огнестрелно оръжие без

...
Американският щат Тенеси узакони вчера носенето на огнестрелно оръжие без
Коментари Харесай

Тенеси узакони носенето на огнестрелно оръжие без разрешение от властите

Американският щат Тенеси узакони през вчерашния ден носенето на огнестрелно оръжие без позволение от управляващите, съобщи ДПА.
Законовата смяна, утвърдена от губернатора Бил Лий, ще влезе в действие от 1 юли. По силата на новите правила жителите на над 21-годишна възраст, които законно имат огнестрелни оръжия, ще могат да ги носят на публични места, без да имат потребност от позволение от управляващите.
Подписах закона, тъй като считам, че не би трябвало да е мъчно за спазващите закона жители на Тенеси да упражняват правата си, дадени им от втората корекция на конституцията, написа губернаторът Лий в Туитър.
Новото законодателство бе подкрепено от организации, насърчаващи правото на владение и носене на огнестрелни оръжия, само че бе подложено на критика от правозащитни организации, съгласно които ще докара до усилване на престъпността и ще заплаши служителите на реда.
В 31 от общо 50-те американски щати като цяло е позволено свободното носене на огнестрелни оръжия, без да има потребност от позволение от управляващите, макар че и там влизането с оръжие на избрани места е неразрешено, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР