Американският сенатор Линдзи Греъм, който миналия месец изненадващо се противопостави

...
Американският сенатор Линдзи Греъм, който миналия месец изненадващо се противопостави
Коментари Харесай

Имаме нужда от повече хора: Линдзи Греъм иска Киев да премахне ограниченията за мобилизация

Американският сенатор Линдзи Греъм, който предишния месец изненадващо се опълчи на пакета за помощ от 60 милиарда $ за Украйна, прикани депутатите в Киев да одобряват законопроекта за готовност по време на посещаване в страната, оповестява вестник The Washington Post, представен от " Фокус ".

Освен това той сложи под подозрение целесъобразността от съществуването на възрастова граница в Украйна за влизане в армията.

" Надявам се, че тези, които подлежат на работа в украинската войска, ще се причислят към нея. Не мога да допускам, че възрастовата граница тук е 27 години ", разяснява Греъм пред кореспонденти. " Вие се борите за живота си, тъй че би трябвало да служите, не от 25 или 27-годишна възраст... Имаме потребност от повече хора в редиците ", добави американският сенатор.

Греъм прикани Киев за бързи законодателни дейности. От редакцията акцентират, че визитата му в столицата на Украйна е първото, откакто предишния месец той се разгласи срещу отпущането на нов пакет помощ за страната в размер на 60 милиарда $.

Греъм, който се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в понеделник, не предложи никакви гаранции по отношение на упования пакет от помощ от Съединени американски щати. Вместо това сенаторът разяснява пред кореспонденти, че е " оптимист, както постоянно, че нещо скоро ще излезе от Камарата “.

Украйна към този момент изпитва дефицит на бойци и муниции, а Русия напредва на бойното поле, като неотдавна завладя източния град Авдеевка. Новият закон за мобилизацията, който се разисква от няколко месеца, предлага понижаване на минималната възраст за готовност в страната от 27 на 25 години.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР