Американският сенатор и кандидат на демократите за президент на САЩ

...
Американският сенатор и кандидат на демократите за президент на САЩ
Коментари Харесай

Сандърс: В Боливия беше извършен преврат

Американският сенатор и претендент на демократите за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс още веднъж дефинира случилото се в Боливия като прелом и осъди репресиите на силите за сигурност против локалните протестиращи.

" Противопоставям се на намесата на силите за сигурност на Боливия в демократичния развой, " написа сенаторът от Върмонт в Twitter в понеделник.

" Военните се намесиха в този развой и помолиха президента да напусне страната. Когато военните се намесят... съгласно мен това се назовава прелом ", съобщи политикът, който също подлага на критика последните събития.

На 11 ноември, един ден откакто президентът Ево Моралес подаде оставка, с цел да избегне клане в страната, което не стопира последващите репресии, Сандърс изрази загрижеността си.

" Съединени американски щати би трябвало да призоват за преустановяване на насилието и да поддържат демократичните институции на Боливия. ", уверен е той.

" Моите поздрави и благодарности към Берни Сандърс, претендент за президент на Съединени американски щати, за изтъкването на задачата ни да понижим бедността и да осъдим държавния прелом в Боливия ", написа в отговор сваленият президент на южноамериканската страна в Twitter в понеделник.

Международната общественост изисква завръщането на Боливия в демокрацията, добави Моралес, на който беше препоръчано политическо леговище в Мексико.

Той разгласи желание да се завърне в страната, само че и. д. президент Жанин Анес предизвести, че ще му бъдат повдигнати обвинявания.

По последни данни, починалите при митингите в страната са минимум 25 души.

Силите за сигурност в Боливия подвигнаха обсадата на горивна централа от последователи на екс-президента, което провокира мъчителен дефицит в близкия Ла Пас.

Общественият превоз значително беше неподвижен от дефицита.

Недостигът принуди държавното управление да обмисли опцията за импорт на гориво от прилежащ Чили, съгласно министъра на въглеводородите Виктор Юго Замора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР