Американският Сенат утвърди бившия губернатор на щата Юта, бизнесмена и

...
Американският Сенат утвърди бившия губернатор на щата Юта, бизнесмена и
Коментари Харесай

Сенатът утвърди Джон Хънтсман за посланик в Русия

Американският Сенат утвърди някогашния губернатор на щата Юта, предприемача и умел посланик Джон Хънтсман за дипломат на Съединени американски щати в Русия, попълвайки този основен пост на фона на разрастващите се следствия за съветска интервенция в американските президентски избори, съобщи Франс прес.

Петдесет и седем годишният Хънтсман е работил за няколко държавни управления. Той е бил дипломат на страната си в Сингапур при ръководството на президента Джордж Буш-старши и дипломат в Китай при Барак Обама. През 2012 година той се включи - безуспешно - в битката за републиканската номинация за президентските избори през 2012 година

При чуването за одобряването му, Хънтсман съобщи, че не се съмнява във обстоятелството, че Русия се е намесила американския избирателен развой през 2016 година и че Москва продължава да заплашва стабилността в Европа.

Сенатът утвърди също кандидатурата на Уес Мичъл за помощник-държавен
секретар по европейските и евразийските въпроси, показва Асошиейтед прес. Този пост е основен за американското външно министерство от позиция на планирането на политическия курс по отношение на Русия и Европа. В предходното държавно управление той се заемаше от Виктория Нюланд.

Досега Мичъл е работил като шеф на Центъра за разбор на европейската политика. През 2012 година той е бил член на предизборния щаб на републиканеца Мит Ромни, който тогава участваше в конкуренцията за Белия дом.

На чуването в Сената Мичъл съобщи, че понижаването на напрежението сред Съединени американски щати и Русия е в интерес и на двете страни. Според него обаче съветското държавно управление би трябвало да разбере, че нормализирането на връзките ще е невероятно, в случай че то атакува своите съседи, нарушава правата на народа си и се пробва да подкопае доверието към американските институции и съдружници.

Мичъл счита ролята на НАТО за предпочитана при обезпечаване на евроатлантическата взаимност и счита, че страните от Източна Европа играят значима роля в алианса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР