Американският сенат одобри нов мащабен законопроект в сферата на науката

...
Американският сенат одобри нов мащабен законопроект в сферата на науката
Коментари Харесай

САЩ инвестират $52 милиарда в развитието на най-новите технологии, за да може да се конкурира с Китай

Американският сенат утвърди нов огромен законопроект в областта на науката и новите технологии, който има за цел да увеличи конкурентоспособността на Съединени американски щати във връзка с. Новият законопроект планува вложението на 10 милиарда щатски $ в промишлеността за планиране и основаване на полупроводници и полупроводникови съставни елементи, в изкуствения разсъдък и в квантовите калкулации.

Американският закон „За нововъведенията и конкуренцията“ ( USICA ) планува вложението на $52 милиарда в родното произвеждане на полупроводникови артикули, 30 процентно нарастване на финансирането на Националния теоретичен фонд и още $29 милиарда за най-нови решения в региона на приложните науки.

„Който завоюва конкуренцията за технологиите на бъдещето, той ще стане международният стопански водач. Ние би трябвало да влагаме в науката, в научните проучвания, в производството и в иновациите“ – съобщи сенаторът на Ню Йорк Чък Шумър, който разяснява пред медиите приемането на новия закон.

Новият законопроект бе признат на фона на внезапното усилване на китайската агресия във високотехнологичните браншове на стопанската система. Китай получи цени и през идващото десетилетие има намерение тотално да понижи зависимостта си от западните технологии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР