Американският производител на мотоциклети Харли-Дейвидсън (Harley-Davidson) планира да изнесе от

...
Американският производител на мотоциклети Харли-Дейвидсън (Harley-Davidson) планира да изнесе от
Коментари Харесай

Заради митата Харли-Дейвидсън смята да изнесе от САЩ част от производството си

Американският производител на мотоциклети " Харли-Дейвидсън " (Harley-Davidson) възнамерява да изнесе от Съединени американски щати част от мощностите си, с цел да избегне налагането на мита върху продукцията му от страна на Европейския съюз, предадоха международните организации в понеделник.

Базираната в Уисконсин компания има мощности за сглобяване на емблематичните мотоциклети в Австралия, Бразилия, Индия и Тайланд и в една от тях ще бъдат увеличени вложенията за разкриване на нови работни места за сметка на тези в Съединени американски щати, оповестиха от " Харли-Дейвидсън ", без да показват къде ще насочат част от американското си произвеждане.

Това е едно от забележимите последици от политиката на американския президент Доланд Тръмп, който вкара мита върху европейската стомана и алуминий, а в отговор предишния петък влязоха в действие контрамерки на Европейски Съюз, засягащи американски вносни артикули като бърбън, фъстъчено масло и портокалов сок, сини джинси и мотоциклети и общо импорт внос от Съединени американски щати за 3.4 милиарда $.

" Харли-Дейвидсън " е продал близо 40 000 мотоциклета в Европа предходната година, като приходите му от Стария континент са на второ място след американските.

Производителят на емблематичния американски мотоциклет уточни в постоянно подавани документис, че митата на Европейски Съюз върху изнасяните от Съединени американски щати мотоциклети са се нараснали сред 6 и 31 %. Компанията посочи, че чака митата да доведат до спомагателен разход от към 2200 $ приблизително на мотоциклет, внасян от Съединени американски щати в Европейски Съюз. Общо разноските на компанията биха нарастнали с 45 млн. $, сочат плановете ѝ.

" Харли-Дейвидсън " остава мощно зает с производството си в Съединени американски щати, което е ценено от феновете на мотоциклетите по света, уточни компанията.

Увеличаването на производството в чужбина, с цел да се понижи тежестта на европейските мита не е нещо предпочетено от компанията, а единствената устойчива алтернатива мотоциклетите ѝ да бъдат налични за клиентите в Европейски Съюз, допълват от " Харли-Дейвидсън ", наблягайки, че Европа е неин основен пазар.

Производителят на мотори уточни, че няма да подвига цените, с цел да предотврати незабавни, дълготрайни и нанасящи вреди последствия за продажбите си в Европа. Компанията ще поеме забележителна част от разноските в кратковременен проект, а преместването на част от производството ѝ ще отнеме от 9 до 18 месеца минимум.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР