Американският производител на гуми Goodyear разширява производствения капацитет на словенската

...
Американският производител на гуми Goodyear разширява производствения капацитет на словенската
Коментари Харесай

След затварянето на заводи в Германия: Водещ производител на гуми разширява производството си в бивша соц страна

Американският производител на гуми Goodyear уголемява индустриалния потенциал на словенската си фабрика с 25%, оповестиха от компанията, представени от SeeNews. До новата бизнес тактика се стигна, откакто в края на предходната година от компанията за гуми оповестиха, че затварят две заводи в Германия.

Това е част от проект за метаморфоза на бизнеса в района на ЕМЕА (страните от Европа, Близкия изток и Африка). Разширяването на производството в някогашната социалистическа страна Словения, която през днешния ден е една от доста добре развитите европейски страни, включва инсталирането на нови машини във фабриката в Кран.

" Допълнителният потенциал на фабриката направи допустимо производството на 20-инчови аварийни гуми (50.8 см) за пътнически коли ", се споделя в изказване на Goodyear Словения.
 Goodyear затваря два завода в Германия
Goodyear затваря два завода в Германия

Намаляват се индустриални разноски с цената на 1750 работни места

" Усъвършенстваните машини, които инсталирахме като част от плана за разширение, ни разрешават да произвеждаме по-големи и още по-качествени гуми, които би трябвало да обезпечат на водачите предстоящите комфорт и сигурност. Те са търсени от купувачите на по-големи и първокласни коли, както и на електрически и спортни коли ", разяснява индустриалният шеф на Goodyear Словения - Матяз Мали.

Работата с новите машини понижава интензивността на физическата работа и покачва нужното равнище на механически знания, от които чиновниците се нуждаят, с цел да ръководят напреднали технологии, отбелязва още американският производител на гуми.
 Снимка 394618
Източник:

Goodyear се стреми да реализира годишни спестявания от почти $60 милиона до края на 2025 година, $100 милиона през 2026-а и $120 милиона през 2027 година.

Съвсем неотдавна от компанията разкриха, че разработват нов артикул за електрически автомобили, който ще помогне да се реши проблем, който през днешния ден пречи на конкурентоспособността им по отношение на колите с бензинови мотори. Става дума за " гуми с нараснала устойчивост ".

Електрическите коли тежат повече от своите аналози с мотори с вътрешно горене заради тежките си акумулатори, което води до по-голямо изхабяване на гумите. Goodyear се пробва да усили пробега на гумите на електрическите автомобили с новия си артикул ElectricDrive 2. Първата итерация на гумата е с гаранция от 60 000 км. Средната гума на електромобил нормално би трябвало да се смени след 30 000 до 40 000 км.

Очаква се новият артикул на компанията, предопределен за за електрически транспортни средства, да включва материали като соево масло, употребявано в структурата на гумата, натурален каучук с резистентен генезис, както и първокачествен силициев диоксид от пепел от оризова люспа, който е непряк артикул при обработката на ориз.
 Goodyear има добър бизнес проект за бъдещето на електрическите автомобили
Компанията за гуми, която има добър бизнес проект за бъдещето на електрическите автомобили

Какво ще съставляват гумите с нараснала устойчивост?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР