Американският производител на фотооборудване Кодак ( Kodak) смята да създаде

...
Американският производител на фотооборудване Кодак ( Kodak) смята да създаде
Коментари Харесай

Кодак създава собствена криптовалута


Американският производител на фотооборудване " Кодак " ( Kodak) счита да сътвори лична криптовалута, заяви във вторник организация Блумбърг, представена от БГНЕС.

Компанията ще пусне съответната блокчейн платформа под името " Кодак уан " (KodakOne) в края на месеца. Тя ще бъде ориентирана преди всичко към професионалните фотографи и ще стане самобитен указател на авторското право върху облиците. Използващите KodakOne ще могат да записват творбите си, както и да продават правото да бъдат употребявани.

Плащането ще става с криптовалутата " Кодаккойн " (Kodakcoin). След новината цената на акциите на " Кодак " на Уолстрийт се подвигна с над 120% като доближи в края на сесията към 6,9 $ за една акция.

През 2012 година " Кодак " разгласи банкрут, само че съумя да остане на повърхността като продаде множеството права върху своите патенти на други компании, измежду които " Епъл " (Apple) и " Майкрософт " (Microsoft). В момента " Кодак " е съсредоточила активността си в услугите към цифровия щемпел и продажбата на правата върху фотоматериали. Централата на компанията, учредена през 1888 е в американския Рочестър, щата Ню Йорк. Най-популярната сега криптовалута е биткоинът, който набра огромна височина и се утвърди в нестабилната общественост на криптовалутите като водач.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР