Американският производител на електромобили Тесла“ (Tesla) намалява цените на новите

...
Американският производител на електромобили Тесла“ (Tesla) намалява цените на новите
Коментари Харесай

Тесла“ сваля цените за Европа и САЩ с до 20%

Американският производител на електрически автомобили „ Тесла “ (Tesla) понижава цените на новите коли в Европа и Съединени американски щати с към 20 на 100, с цел да ускори търсенето им, съобщи Ройтерс.

Това е част от новата по-агресивна акция за отстъпки, откакто компанията не реализира заложените цели за доставките през 2022 година

Стъпката, която докара до спад на акциите на „ Тесла “ с 3,8 на 100 на борсата във Франкфурт, идва, откакто Илон Мъск предизвести, че възможната криза и високите лихвени проценти

принуждават компанията да понижи цените, с цел да поддържа равнищата на продажбите, само че за сметка на облагите.

Понижените цени бележат поврат в тактиката на компанията през 2021 година и 2022 година, когато поръчките на нови коли превишаваха доставките. Миналата година Мъск призна, че цените са станали „ смущаващо високи “ и въздействат отрицателно на търсенето.

В Съединени американски щати понижението на цените на „ Модел 3 “ (Model 3) и на спортния „ Модел Уай “ (Model Y) варира сред 6 и 20 на 100, по оценки на Ройтерс. Спадът се регистрира преди федералния данъчен заем за електрически автомобили в размер на 7500 $, който влезе в действие от началото на януари.

„ Тесла “ понижава цените и на първокласния кросоувър „ Модел Екс “ (Model X), както и на седана " Модел Ес " (Model S).

Намалението на най-продаваните „ Модел 3 “ и на „ Модел Уай “ в Германия варира сред 1 и 17 на 100 според от конфигурацията на автомобила. В сходни граници падат цените и в Австрия, Швейцария и Франция.

Миналата седмица „ Тесла “ разгласи понижение на цените на колите си в Китай с 6-13,5 на 100, което докара до митинги пред дилърските центрове от страна на притежателите на такива коли, които желаеха отплата.

През 2021 година „ Тесла “ е осъществя 75 на 100 от продажбите си в Китай и Съединени американски щати. Доставките за Европа обаче занапред ще порастват с увеличението на производството от гигазавода на компанията край Берлин. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР