Американският производител на електромобили Tesla съкращава около 9% от работните

...
Американският производител на електромобили Tesla съкращава около 9% от работните
Коментари Харесай

Tesla съкращава 9% от служителите си

Американският производител на електрически автомобили Tesla редуцира към 9% от работните си места, с цел да понижи разноските си без да заплашва извънредно значимото нарастване на производството на седана Model 3, съобщи Ройтерс.
В имейл до чиновниците милиардерът и основен изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск посочи, че съкращаването на работните места е част от опростяването на управническата конструкция на Tesla, оповестено през май.
"Като част от тези старания и нуждата да се понижат разноските и да се реализира доходност, взехме мъчно решение да освободим към 9% от сътрудниците си в компанията ", се показва в имейла.
В документа се отбелязва, че работещите в производството няма да бъдат наранени и по този начин няма да се попречи да бъде реализирана задачата в производството на Model 3 през идващите месеци.
Tesla се разрасна и разви бързо през последните години, което докара до повтаряне на някои позиции, изяснява Мъск, представен от Франс прес. Той добавя, че в случай че в предишното тези дублирания са имали смисъл, през днешния ден мъчно могат да бъдат оправдани.
Според последните данни от декември в Tesla работят 37 543 чиновници на цялостно работно време.
В началото на април акциите на Tesla бяха с 35 % по-евтини по отношение на максимума си от септември, само че признаците, че компанията е на път да реализира задачата си да създава 5000 коли Model 3 седмично заличиха съвсем изцяло тазгодишните загуби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР