Американският производител на електромобили Rivian Automotive анонсира финалните си производствени

...
Американският производител на електромобили Rivian Automotive анонсира финалните си производствени
Коментари Харесай

Rivian не предвижда увеличение в производството си през 2024 година. Съкращава 10% от персонала

Американският производител на електрически автомобили Rivian Automotive анонсира финалните си индустриални и продажбени резултати за 2023 година, както и упованията за 2024-а.

Според анонса на Rivian Automotive, през 2023 година, компанията е произвела 57 232 електрически пикапа и SUV коли, до момента в който доставките към клиенти са били 50 122 единици. На фона на 2022-а, последният резултат е с повече от два пъти по-добър и с над 7000 единици повече от в началото плануваното.

От Rivian Automotive показват, че на фона на увеличеното произвеждане и наличия, единствено през последната четвърт на 2023 година доставките на марката са се нараснали със 147% спрямо последното тримесечие на 2022-а.

" Икономическата и геополитическа неустановеност и напън, най-много въздействието на исторически високите лихвени проценти, дават осведомени упования за Rivian за 2024 ", споделят обаче от американската компания. " В тези пазарни условия, компанията чака да създаде 57 000 автомобила през 2024 година, което дава отговор на производството през 2023 ".

От Rivian анонсират също по този начин, че компанията ще продължи тактиката си за понижаване на разноските, част от която планува намаляването на работната мощ на компанията с 10%.

На 7 март, Rivian ще показа пред света напълно новото си .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР