Американският производител на батерии EnerSys ще затвори своя завод в

...
Американският производител на батерии EnerSys ще затвори своя завод в
Коментари Харесай

EnerSys затваря завода си в България

Американският производител на акумулатори EnerSys ще затвори своя цех в Търговище, оповестиха от компанията. Решението е взето от борда на шефовете, оповестява SeeNews.

В завода в България се създават акумулаторни акумулатори за дизелови подводници. " Ръководството взе решение, че бъдещото търсене на акумулатори за дизелови подводници не е задоволително поради съществуващия брой съперници на пазара ", гласи формалното известие. EnerSys възнамерява да продаде завода и вероятно оборудването в него на друга компания, в случай че това е допустимо.

Компанията чака да запише еднократни разходи от почти $32 милиона, от които $22 милиона за отписване на активи и $10 милиона компенсации, разчистване и други.

Подразделението на EnerSys в Кърджали записва чиста облага от 2,35 милиона през 2017 година от чиста загуба от 1,13 милиона лв. през 2016 година. Приходите за двете години са общо 21 милиона лв..

Компанията закупи завода " Енергия " през 2007 година Още през 2014 година обаче сдружението редуцира 420 души от общо 560, съгласно медийни изявления, като спря производството на тягови и стационарни акумулатори. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР