Американският професор и специалист по въпросите на отбраната и националната

...
Американският професор и специалист по въпросите на отбраната и националната
Коментари Харесай

5 горещи точки, от които може да започне Трета световна война

Американският професор и експерт по въпросите на защитата и националната сигурност Робърт Фарли уточни пет района, от които през 2018 година хипотетично може да стартира Трета международна война, съобщи Риа Новости.

Първа в този лист е КНДР и обстановката към нея, която Фарли дефинира като най-сериозната външнополитическа рецесия сега.

" Успехите на Северна Корея в създаването на балистични ракети в композиция с дипломатическата неумелост на администрацията на Тръмп породиха извънредно рискова обстановка ", отбелязва професорът в публикация за The National Interest. Според него, провокациите, както от страна на Пхенян, по този начин и от страна на Вашингтон, могат елементарно да ескалират във война, в която да бъдат въвлечени още Япония и Китай.

Вторият район , в който може да пламне огромен боен спор е Тайван , счита проф. Фарли. Вашингтон усилва доставките на оръжия в Тайван, а Китай ускорява военната си интензивност в района. А напълно наскоро  китайският посланик Ли Кексин предизвести, че Пекин ще  " сплоти Тайван " благодарение на военни сили в деня, в който американски военни кораби дебаркират край крайбрежията на острова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР