Американският президентът Джо Байдън ще направи специално обръщение към нацията

...
Американският президентът Джо Байдън ще направи специално обръщение към нацията
Коментари Харесай

"Нашият отговор": Байдън със специално обръщение към нацията заради Израел и Украйна

Американският президентът Джо Байдън ще направи особено послание към нацията от Овалния кабинет на Белия дом за Израел и Украйна. Чрез него ще покаже какъв брой доста Съединените щати се усещат ангажирани в спора в Близкия изток и войната в Европа, разясняват международните организации.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Противоречивите разкази на Израел и арабските страни за гърмеж в болничното заведение в град Газа, за който се счита, че е умъртвил стотици хора, задълбочиха рецесията в района.

Снимка: Ройтерс

Обръщенията в Овалния кабинет са редки и се случват в подтекста на огромни рецесии. Президентът Джордж Буш употребява Овалния кабинет през 2003 година, с цел да разгласи желанието си да нахлуе в Ирак.

Американският президент е в Израел на фона на разрастващата се война с „ Хамас “

Байдън ще приказва в 20 часа източноамериканско време - 00:00 часа по Гринуич.

“Президентът ще се обърне към нацията във връзка нашия отговор на терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел и нестихващата безчовечна война на Русия против Украйна ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

 Визитата на Джо Байдън в Израел Снимка: Ройтерс

Американският президент, който е представител на Демократическата партия, разгласи през вчерашния ден в Тел Авив, че в идващите дни ще се обърне към Конгреса с апел за " невиждан пакет в поддръжка на защитата на Израел ".

Байдън се прибра назад вкъщи след 7-часова аудиенция в израелската военна зона.

Пред кореспонденти на Air Force One той съобщи, че е удовлетворен от визитата си и изключително от своя принос за деблокирането на на филантропичната помощ за Газа.

Снимка: Ройтерс

Бенямин Нетаняху упорства представители на Червения кръст да посетят заложниците

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля да внесе още на следващия ден в Конгреса искане за даване на спомагателна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда $ и на 10 милиарда за Израел. Това разяснява пред Ройтерс добре информиран източник.

Мнозина чакат в най-скоро време Байдън да внесе в Конгреса законопроект за разпределяне на спомагателни средства предвид на предприеманите от Вашингтон дейности в отговор на нападението против Израел от 7 октомври на бойците от палестинското придвижване " Хамас ", до момента в който в същото време търси метод да продължи да оказва помощ на Украйна да отблъсне съветските войски.

Засега няма коментар от ръководещите среди във Вашингтон.

Вчера няколко източника споделиха, че Байдън все още не се е спрял на дефинитивна сума и че разбивката ѝ не е разисквана с Конгреса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР