Американският президент ще приеме своя украински колега във Вашингтон в

...
Американският президент ще приеме своя украински колега във Вашингтон в
Коментари Харесай

Байдън се среща със Зеленски на 1 септември

Американският президент ще одобри своя украински сътрудник във Вашингтон в сряда, 1 септември, заяви пресслужбата на Белия дом.

" Президентът ще одобри Негово превъзходителство Володимир Зеленски, президента на Украйна, в Белия дом ", се споделя в работния график на Байдън за 1 септември, съобщи РИА Новости.
 Зеленски изискал да договаря с Путин, Москва отхвърля Зеленски изискал да договаря с Путин, Москва отхвърля
Киев твърди, че президентът Владимир Зеленски е желал да беседва с Владимир Путин, само че не е получил единодушие. Москва дава отговор, че не е...

Белият дом назова идното посещаване удостоверение на американската поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, тясното съдействие сред двете страни в региона на енергийната сигурност и поддръжката на Зеленски в битката с корупцията и осъществяването на програмата за промени.

Срещата на Зеленски и Байдън бе отсрочена от 31 август за 1 септември по отношение на евакуацията на американски жители от Афганистан.

На 30 август Зеленски трябваше да замине на работно посещаване в Съединени американски щати, където бе планувана среща с Байдън за 31 август. Според украинския външен министър Дмитро Кулеба срещата на двамата водачи планува формат „ на четири очи “. Според него се възнамерява да се обсъдят три блока от въпроси: политически, стопански и въпроси на сигурността.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР