Американският президент отрече Съединените щати да са давали зелена светлина

...
Американският президент отрече Съединените щати да са давали зелена светлина
Коментари Харесай

Кризата в Сирия: САЩ отричат да са давали "зелена светлина" за турската офанзива

Американският президент отхвърли Съединените щати да са давали " зелена светлина " за турската атака в Сирия. В същото време Доналд Тръпм приветства съветската интервенция и пожела шанс на воюващите страни да реализират мир.
Турската атака в Сирия: Ердоган съобщи, че в никакъв случай няма да разгласи помирение Американският президент прикани за прекъсване на огъня, в противоположен случай - наказания
Анкара продължава уверено офанзивата против кюрдските бойци в Северна Сирия.

„ Операция „ Извор на мира” ще продължи, до момента в който не прочистим 30- километровата зона по цялата граница. Няма място за съмнение, нито за преговори”, сподели Реждеп Тайип Ердоган - президент на Турция.

Ердоган дефинира американските наказания против страната като " огромна засегнатост " и разгласи, че обмисля контрасанкции на Съединените щати. Под въпрос е и плануваното посещаване на турския президент във Вашингтон идващия месец.
Експерти: Ако спорът в Сирия ескалира, може да има мигрантска вълна у нас Специалистите считат и че в случай че Съединени американски щати и Европейски Съюз наложат наказания върху Турция, това ще се отрази и върху стопанската система ни
За американския президент Съединените щати нямат място в този спор сред Турция и Сирия. Той показа персоналното си мнение, че кюрдите не са безгрешни.

„ Те не са ангели. Кюрдите не са ангели. Вижте обратно в историята. Но те се биха паралелно с нас. Ние им платихме доста пари и те се биха добре”, съобщи Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати.

В същото време кюрдското командване разгласи, че турската инвазия е възродила групировката „ Ислямска държава” и кюрдските бойци към този момент водят война на два фронта - против турската войска и против джихадистите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР