Американският президент определи законопроекта за реформи в полицията, предложен от

...
Американският президент определи законопроекта за реформи в полицията, предложен от
Коментари Харесай

Тръмп: Няма да подкрепим законопроекта на демократите за полицията

Американският президент дефинира законопроекта за промени в полицията, препоръчан от демократите като опит институцията да бъде унищожена.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание, че републиканците в Камарата на представителите на Конгреса ще се опълчват остро на приемането му.
" Демократите в Камарата желаят да одобряват законопроект тази седмица, който ще унищожи полицията ни. Вероятно е републиканските конгресмени да се опълчват остро на това ", написа Тръмп в Twitter. " Трябва да защитим нашата полиция, те подсигуряват нашата сигурност ", добави той, представен от ТАСС.
Правната комисия на Камарата на представителите към Конгреса на Съединени американски щати утвърди на 17 юни законопроект, препоръчан от демократите, ориентиран към осъществяване на огромна полицейска промяна в отговор на всеобщите митинги в страната. Инициативата беше подкрепена от 24 конгресмени, а срещу гласоподаваха 14. Сега Камарата на представителите би трябвало да гласоподава документа в цялостен състав.
Законопроектът, по-специално, не разрешава на чиновниците на реда да употребяват задушаващи техники при задържане, основава национална база данни за следене на нарушаванията на служители на реда, а също по този начин не разрешава издаването на заповед в някои случаи, която разрешава на служителите на реда да влязат в къща за инспекция без предизвестие.
Като част от препоръчаната промяна отговорността на чиновниците на реда нараства, в това число при актове на принуждение и произвол по отношение на обвинените.
На 16 юни Доналд Тръмп подписа декрет за промени в полицията. Той дава приоритет на отпущането на федерални дотации за образованието на чиновниците на реда, с цел да се насърчи потреблението от страна на охранителните органи на практики за спокойно разрешаване на спорове.
Иновациите целят и да подобрят обмена на информация сред държавните организации в Съединени американски щати, с цел да не се наемат хора в полицията без цялостна инспекция на биографията им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР