Американският президент обяви началото на нов американски момент. В първата

...
Американският президент обяви началото на нов американски момент. В първата
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви началото на нов американски момент

Американският президент разгласи началото на нов " американски миг ". В първата си тирада пред Конгреса " За положението на съюза ", Тръмп прикани републиканците и демократите да оставят настрани разликите си и да работят дружно.

 © Българска телеграфна агенция
Никога не е имало по-добро време да стартира сбъдването на " американската фантазия ". В това увери американският президент. Преди година, при встъпването му в служба, речта на Тръмп, звучеше съвсем апокалиптично. Сега тонът беше церемониален и на моменти - оптимистичен. Американският президент съобщи, че неговата администрация построява " сигурна, мощна и горда Америка ".
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на Съединени американски щати: Това е новият американски миг. Без значение къде се намирате или пък от кое място идвате, това е вашият миг. Ако работите настойчиво, в случай че вярвате в себе си, в случай че вярвате в Америка, тогава може да мечтаете за всичко, вие можете да бъдете всичко и ние дружно можем да реализираме всичко.
Администрацията на Тръмп е направила доста, с цел да бъде " Америка велика още веднъж ", посочи американският президент и изброи достиженията в Съединените щати от миналата година - огромната данъчна промяна, борсовите върхове и икономическия напредък.
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на Съединени американски щати: След изборите, ние създадохме 2 милиона и 400 хиляди нови работни места. След години на застоялост, в този момент следим повишаване на заплатите. За първи път безработицата доближи равнищата отпреди 45 години, нещо, с което доста се гордея.
Тръмп даде обещание нови пътища, жп. линии и водни трасета. Но с цел да бъде осъвременена инфраструктурата, Конгресът би трябвало за утвърди капиталов проект за 1 трилион и половина $.

Речта беше изпълнена с патриотични реплики, Тръмп приказва за религия, за фамилията, за националния байрак, за обединяването на народа.
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на Съединени американски щати: Моето обвързване е да пазя американците, да пазя тяхната сигурност, техните фамилии, техните общности и тяхното право за американска фантазия.
Доналд Тръмп не загатна за съветската спекулация, в която е забъркан. Но пък приказва за нуклеарната заплаха.
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на Съединени американски щати: Няма режим, който по-брутално и по-жестоко да потиска личния си народ от жестоката тирания на Северна Корея. Яростното гонене от страна Северна Корея на концепцията за основаване на нуклеарно оръжие, скоро може да заплаши нашата татковина.
Тръмп се разгласи и срещу затварянето на пандиза Гуантаномо - цел, която беше си сложил неговият предходник Барак Обама.

Американският президент прикани демократите и републиканците да реализират компромис за мигрантите. Но тонът му остана корав за градежа на стената на границата с Мекскико. Доколко откровен е бил в обещанията си и предложенията си към демократите, Тръмп ще потвърждава с политическите си решения през идващите месеци.
 Речта на Тръмп пред Конгреса - какво остана прикрито? Речта на Тръмп пред Конгреса - какво остана прикрито?
Анализите на първата на тирада „ За положението на Съюза “ на Доналд Тръмп ще продължат, а ние ще се опитаме да погледнем на тази изява от различен ъгъл. Остан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР