Американският президент използва изявлението си за състоянието на Съединените щати,

...
Американският президент използва изявлението си за състоянието на Съединените щати,
Коментари Харесай

Речта на Байдън пред Конгреса: Президентът на САЩ с критики към Тръмп и обещания към американците

Американският президент употребява изказването си за положението на Съединените щати, с цел да насочи обещания към гласоподавателите и рецензии към Доналд Тръмп. 

Речта пред Конгреса продължи повече от час и включваше редица тематики, измежду които икономиката, здравето, правото на аборт, образованието, контрола върху оръжията.

 
Няма да демонизирам имигрантите, казвайки, че са отрова за страната ни. Няма да деля фамилии. Няма да отхвърлям хора поради вярата им. За разлика от предшественика ми - в първия си ден на поста внесох законопроект с промени в имиграционната ни система.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Вместо името на Тръмп - Байдън употребява фразата " моя предходник " общо 13 пъти. Той го упрекна, че опитал да " погребе истината " за щурма на Капитолия и че насърчил Путин " да прави каквото си изиска " в Европа.

 
Европа е в риск. Свободният свят ще бъде в риск, в случай че се предизвиква всеки да прави каквото изиска, с цел да ни навреди. Посланието ми към президента Путин, който познавам отдавна, е просто: Няма да си тръгнем. Няма.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Байдън подлага на критика и съветската инвазия в Украйна, като прикани конкресмените да продължат поддръжката за Киев и приветства разширението на НАТО. 

 
Ако някой тук счита, че Путин ще спре с Украйна, убеждавам ви - няма да го направи. Но Украйна може да спре Путин, в случай че застанем до нея и ѝ дадем оръжията, от които се нуждае, с цел да се отбрани.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Съединените щати ще изградят краткотрайно пристанище край крайбрежията на линията Газа, с цел да обезпечат повече филантропични доставки. Американският президент удостовери и поддръжката за Израел. 

 
Израел има право да преследва Хамас. Хамас може да приключи спора, като освободи заложниците, смъкна оръжие и съобщи тези, които са виновни за 7 октомври. Израел е усложнен в допълнение от това, че от Хамас се крият измежду цивилните като страхливци.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Байдън се разгласи и за конкуренция вместо спор с Китай.

 
Америка пораства. Имаме най-хубавата стопанска система в света. Откакто съм на поста си, брутният вътрешен артикул се увеличи, комерсиалният недостиг с Китай спадна до най-ниската точка от десетилетие и се изправяме против нечестните стопански практики на Китай. Заставаме зад мира и стабилността в Тайванския пролив.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Речта провокира овации в редиците на демократите на Байдън и отрицателни мнения от републиканците в Конгреса. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР