Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера желанието си за налагане

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера желанието си за налагане
Коментари Харесай

Доналд Тръмп затяга контрола върху огнестрелните оръжия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден желанието си за налагане на възбрана за потребление на устройствата, позволяващи полуавтоматични пушки да стрелят по-бързо, предадоха ДПА и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Инструктирах министерството на правораздаването да предложи регулации за възбрана на всички механизми, които трансформират законни оръжия в автоматизирани пушки ", съобщи Тръмп в миг, когато кървавата пукотевица в учебно заведение във Флорида възобнови дебата за огнестрелните оръжия в Съединени американски щати.

  " Тези текстове скоро би трябвало да бъдат финализирани ", добави той по време на гала по награждаване в Белия дом.

След като мъж умъртви 58 души в Лас Вегас през октомври 2017 година, употребявайки точно такова устройство, Белият дом, конгресмени от Републиканската партия и даже Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) показаха мнение, че би трябвало да се вкара надзор върху използването му. Но пет месеца по-късно Конгресът не е направил нищо по въпроса.

 Актьорът Джордж Клуни и неговата брачна половинка, адвокатката правозащитничка Амал Клуни, оповестиха, че подаряват 500 000 $, с цел да поддържат демонстрацията с искане за надзор върху огнестрелните оръжия, планувана за 24 март във Вашингтон. Тя се провежда от оживелите при стрелбата в учебно заведение във Флорида, при която предходната сряда бяха убити 17 души.

Публикувано през вчерашния ден социологическо изследване на института " Куинипиак " демонстрира, че близо двама от всеки трима американци считат, че би трябвало да има по-стриктни закони за огнестрелните оръжия. Според сондажа, в който са взели участие 1249 американци сред 16 и 19 август, 66 на 100 са се оповестили за по-стриктни правила, а 31 % са срещу стягането на регулациите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР