Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпространението на коронавируса “можеше

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпространението на коронавируса “можеше
Коментари Харесай

Тръмп: Китай е виновен за плъзването на COVID-19 по света

 Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че разпространяването на ковид “можеше да бъде спряно " в Китай, което в допълнение ескалира разногласията сред Вашингтон и Пекин.

Американският президент продължава да дефинира COVID-19 като “китайски вирус ". Тръмп даде своята оценка - внезапно изменена от похвалната реакция към китайския водач Си Цзинпин от предишния месец, в границите на конференция в четвъртък, на която бяха разисквани националните ограничения за битка със болестта. Президентът още веднъж характеризира патогена, причиняващ COVID-19, като “китайски вирус ".

“Ако хората знаеха за него, той можеше да бъде спрян на място ", уточни Тръмп.

“Можеше да бъде спрян там, откъдето стартира - в Китай, в случай че знаехме за него, в случай че те ни бяха споделили за него. Но в този момент целият свят, съвсем, е обиден от този ужасяващ вирус ", добави американският водач.

Към рецензиите към Китай се причисли Едуардо Болсонаро, синът на бразилския президент Жаир Болсонаро, който упрекна “китайската тирания " за неуспеха ѝ да спре вируса, заразил минимум 16 души от обкръжението му след посещаване в курорта Mar-a-Lago на Тръмп.

Китай отхвърли обвиняванията за световната вирусна рецесия, а неговите дипломати и следени от страната медии слагат под въпрос изказванието, че вирусът е избухнал от Ухан, напомня телевизия Bloomberg TV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР