Американският президент Доналд Тръмп влезе в словесен сблъсък с журналист

...
Американският президент Доналд Тръмп влезе в словесен сблъсък с журналист
Коментари Харесай

"На мен ли говорите? Питайте него" - как репортер ядоса Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп влезе в вербален конфликт с публицист по време на конференция с финландския си сътрудник Саули Нинистьо в Белия дом.

Това стана, откакто журналистът от " Ройтерс " Джеф Мейсън попита Тръмп какво желае президентът да направи украинският държавен глава Володимир Зеленски за някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му.

В резултат Тръмп дълготрайно отхвърляше да даде съответен отговор и искаше от Мейсън да зададе въпрос на Нинистьо вместо на него.

" На мен ли говорите? ", попита президентът. " Чухте ли ме... Не бъдете недодялан, " прекъсна той репортера в различен случай и сподели, че Нинистьо също е в залата и е по-добре да зададе въпрос на него.

Преди това конференцията се трансформира в офанзива на Тръмп против демократите и изключително против конгресмените, свързани с следствието за импийчмънт против него поради случая с Украйна. Нинистьо бе заставен да слуша по какъв начин по време на взаимното им изказване Тръмп сипе засегнатост след засегнатост по адрес на Байдън, сина му и демократи.



Преди въпроса на Мейсън Тръмп говореше за корупцията в Украйна и сподели, че не обича да дава пари на корумпирани страни, а и украинците са като " огромна, бяла, красива стена " сред Европа и Русия и оказва помощ на европейските страни доста повече, в сравнение с Съединени американски щати. В отговор на журналиста той не изясни какво е очаквал от Джо Байдън и сина му Хънтър, той се ограничи да каже, че двамата са корумпирани.

Президентът също по този начин съобщи, че огромна част от медиите са подправени и корумпирани и че на измамата зад следствието за импийчмънт се хващат единствено хора като Мейсън.

Когато журналистът от " Ройтерс " фактически зададе въпрос на Нинистьо, обвързван с митата, наложени от Съединени американски щати, той не съумя незабавно да отговори незабавно, защото Тръмп взе думата. Минута по-късно обаче финландският президент прекъсна американския си сътрудник с опрощение: " Мисля, че въпросът беше към мен ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (13)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР