Американският президент Доналд Тръмп възобнови атаките си срещу основните медии

...
Американският президент Доналд Тръмп възобнови атаките си срещу основните медии
Коментари Харесай

Тръмп нарече медии „враг на народа“

Американският президент Доналд Тръмп възобнови офанзивите си против главните медии в Съединени американски щати, като ги назова „ зложелател на народа “. Коментарите му в Туитър са по адрес на тези публицисти, които съгласно него са отразявали неточно следствието за връзки сред акцията му и Русия към изборите през 2016 година, заяви БНР.

Междувременно демократи в Конгреса желаеха от министъра на правораздаването Уилям Бар да показа цялостния отчет от следствието на Робърт Мълър за съветско вмешателство във вота, който изпрати Тръмп в Белия дом. Шестима демократи – ръководители на комисии в Камарата на представителите, показаха опасенията си пред Бар, че показаното от него резюме не е задоволително и настояха до 2 април да се срещнат с целия отчет. Искането си те аргументират със „ незабавната потребност “ да изпълнят отговорностите си по Конституция, като с това намекнаха, че биха могли да изискат отчета по правосъден ред.

По-рано Уилям Бар осведоми Конгреса, че следствието на Мълър не е разкрило доказателства, че акцията на Тръмп си е сътрудничила с Кремъл за повлияване на резултата от изборите. От документа стана също ясно, че проверяващите нямат мнение по въпроса дали Тръмп с дейностите си е попречил правораздаването. Републиканците одобриха заключенията като цялостно оправдаване на Тръмп, до момента в който демократите видяха в неналичието на уточненост по въпроса за възпрепятстване на правораздаването покана за бъдещи следствия.

Тръмп съобщи пред кореспонденти, че няма нищо срещу публикуването на отчета. Той сподели, че решението за това стои в ръцете на министъра на правораздаването.

Продължаващата междупартийна полемики приготвя почвата за по-ожесточени борби, престрелки с обвинявания и както Вашингтон Поуст прибавя, „ равносметка под формата на избори през 2020 “.

Според изданието едната страна чака да се чува „ спрете лова на вещици”, а от другата - тематиката за това какво е знаел президентът и по кое време го е научил.

Проблемът за демократите е, че след безапелационната констатация, че не е имало съглашателство с Русия и не имало закононарушение, на този фронт ще е мъчно да се потвърди желание на Тръмп да прикрие закононарушение, да повлияе на изхода от следствието.

Говорителят на Камарата на представителите – демократът Нанси Пелоси, по-рано изключи опцията за импийчмънт, а в този момент някои от претендентите за президент като Бърни Сандърс изместват фокуса на речите си към тематики, които съгласно тях са по-важни за гласоподавателите, измежду които увеличение на минималното възнаграждение, климатичните промени, заплатите в образованието.

Според историци, разглеждали други кавги към президенти, случилото се ще промени в дребна степен публичното мнение за Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР