Американският президент Доналд Тръмп спомена възможността за налагане на допълнителни

...
Американският президент Доналд Тръмп спомена възможността за налагане на допълнителни
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Китай с нови мита

Американският президент Доналд Тръмп загатна опцията за налагане на спомагателни мита за 100 милиарда $ на Китай, заяви „ Ройтерс “. Тръмп изясни в изказване, че обмисля подобен ход „ в светлината на несправедливия отговор на Китай “, откакто по-рано Съединените щати постановиха мита за 50 милиарда $ на китайски артикули.

Американският президент е наредил на министерството на търговията да изследва дали да бъдат наложени на Китай нови мита за 100 милиарда $ за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, и в случай че да - на какви артикули.

Борсовите показатели в Съединените щати са се намалили след най-новото изказване на Тръмп. Финансовите пазари претърпяха земетресения през последните дни поради опасенията от ескалиране на комерсиалните напрежения сред двете най-големи стопански системи в света.

Китай отвърна на удара и заплаши американските управляващи, че ще завоюва бъдеща комерсиална война със Съединените американски щати. Пекин предизвести Вашингтон, че няма да се поддаде на външен напън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР