Американският президент Доналд Тръмп ще загуби изборите през есента заради

...
Американският президент Доналд Тръмп ще загуби изборите през есента заради
Коментари Харесай

Модел на Oxford Economics прогнозира изборна загуба за Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп ще загуби изборите през есента поради рецесията, провокирана от пандемията, предвижда избирателен модел на анализаторската компания Oxford Economics, представен от CNN.

Той показва, че стопанската система на Съединени американски щати е минала от най-големия си напредък до може би най-големия спад по време на ръководството на Тръмп.

Моделът сочи още, че безработицата в страната се усилва с невиждан темп; потребителските разноски изчезват, а Брутният вътрешен продукт се срутва. " Историята демонстрира, че сходни стопански трендове предвещават крах за президенти, които желаят да бъдат избрани отново ", споделят от Oxford Economics.

Според тях рецесията от пандемията ще докара до " историческо проваляне " над Тръмп през ноември.

Моделът, който употребява безработицата, равнището на приходите и инфлацията, с цел да предвижда резултатите от изборите, демонстрира, че Тръмп ще вземе 35% от гласовете на хората.

Това е внезапен поврат от прогнозата преди рецесията, съгласно коят Тръмп щеше да завоюва към 55% от гласовете. 

Моделът вярно предвижда настройките на жителите в Съединени американски щати за всички избори след 1948 година, с изключение на тези през 1968 година и 1976 г. 

Охайо и Мисури може да се насочат към демократите

Националният избирателен модел допуска, че тази есен стопанската система към момента ще е в неприятна обстановка, като безработицата ще бъде над 13%, а действителните приходи на глава от популацията ще са намалели с близо 6% от преди година. " Икономиката към момента ще бъде в по-лошо положение, в сравнение с по време на Голямата меланхолия ", се споделя в отчета.

Според модела, седем " червени " щата евентуално ще се насочат към демократите: Айова, Уисконсин, Мичиган, Пенсилвания, Охайо, Мисури и Северна Каролина.

" Очакваме тези щати да преживеят обилни стопански спадове и травматични загуби на работни места, които евентуално ще заменят настройките за вота през ноември ",  показват икономистите на Oxford Economics.

" Традиционните модели работят в естествени времена. Но сега не сме в естествени времена ", споделя Грег Валиер, основен пълководец на американската политика в AGF Investments.
Изборите са след шест месеца. И последните шест месеца демонстрират какъв брой доста светът може да се промени за подобен къс интервал. Никой не е предвиждал 20% безработица или 40% срив в Брутният вътрешен продукт преди шест месеца. Ако изборите се проведат през днешния ден, някогашният вицепрезидент Джо Байдън евентуално ще завоюва. Но идващите шест месеца ще дадат време на Тръмп да възобнови дебата с него, добавя той.

" Никой не може да излезе като по-голям губещ от тази рецесия от Доналд Тръмп ", добави Валиер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР