Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че вицепрезидентът Майк Пенс и

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че вицепрезидентът Майк Пенс и
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Майк Помпейо и Майк Пенс заминават за Турция

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че вицепрезидентът Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо ще дойдат на следващия ден в Турция, с цел да договарят за прекъсване на огъня в Сирия, съобщи Франс прес.

"Настояваме за прекъсване на огъня ", съобщи Тръмп, който през вчерашния ден прикани своя турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган да постави завършек на военната си атака против кюрдски сили в Северна Сирия.

Вицепрезидентът Майк Пенс ще се срещне с Ердоган в четвъртък в Анкара, където ще упорства пред Турция да реализира неотложно преустановяване на огъня в Сирия и да работи за намиране на решение посредством договаряния, съобщи Белият дом, представен от Ройтерс.
"Вицепрезидентът Пенс ще удостовери уговорката на президента Тръмп да продължи тежките стопански наказания против Турция, до момента в който не се реализира решение ", уточни в изказване Белият дом.

Освен от държавния секретар Майк Помпейо, се чака Пенс да бъде съпроводен и от съветника по националната сигурност Робърт О'Брайън, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР