Американският президент Доналд Тръмп разкритикува на срещата на върха на

...
Американският президент Доналд Тръмп разкритикува на срещата на върха на
Коментари Харесай

Тръмп: Измъкнах САЩ от несправедливото и едностранно Парижко споразумение

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува на срещата на върха на Г-20, отдадена на опазването на екосистемата на планетата, Парижкото съглашение за климата, написа БГНЕС. " Измъкнах Съединени американски щати от несправедливото и едностранно за климата - доста неправдив контракт за Съединените щати. Парижкото съглашение не се отнасяше до запазване на околната среда. То целеше заличаване на американската стопанска система. Отказвам да изгубя милиони американски работни места. Точно това би се случило ", сподели американският водач. По време на речта си Тръмп изброи дейностите, ориентирани към запазване на околната среда, подхванати от американските управляващи по време на неговото президентство.
Парижкото съглашение беше признато на 12.12.15 година след 21-ва конференция на Рамковата спогодба за изменението на климата. Участващите страни се споразумяха да предотвратят повишението на междинната температура на планетата с повече от 2 градуса по Целзий до 2 100 година спрямо доиндустриалната епоха. По-специално съглашението планува понижаване на излъчванията на парникови газове.  През юни 2017 година Тръмп разгласи решението си да напусне съглашението, към което страната се причисли през 2016 година, още преди да пристигна на власт. Според ръководителя на Белия дом, то преразпределя американското благосъстояние в интерес на други страни и осъществяването на наредбите на това съглашение може да докара до загуба на 2,7 милиона работни места за Съединени американски щати до 2025 година. Демократът Джоузеф Байдън неведнъж е заявявал, че ще обезпечи връщането на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата.
 Тръмп счита да понижи военния контингент в Ирак и Афганистан Тръмп счита да понижи военния контингент в Ирак и Афганистан
Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да понижи броя на американския контингент в Афганистан и Ирак. Във всяка...
Срещата на върха на Г-20 се организира тази година от 21 до 22 ноември във формат за видеоконференция. Основните тематики за разискване са ограниченията за битка с пандемията, както и процесът на световно икономическо възобновяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР