Американският президент Доналд Тръмп призова нацията към единство в първата

...
Американският президент Доналд Тръмп призова нацията към единство в първата
Коментари Харесай

Тръмп отново обяви Русия и Китай за заплаха, иска модернизиране на американския ядрен арсенал

Американският президент Доналд Тръмп прикани нацията към единение в първата си основна тирада „ За положението на съюза ", давана годишно от американските президенти при започване на всяка година в залата на Конгреса във Вашингтон, с цел да очертаят насоките на политиката си за идните 12 месеца.

Държавният глава прикани американската нация да се издигне над дълбокото политическо разделяне сред Демократи и Републиканци и се похвали с икономическите си достижения. Той разгласи „ нов миг за Америка " и акцентира, че „ в никакъв случай не е имало по-подходящо време за преживяване на Американската фантазия ", предава „ Фокус ".

Вътрешна политика

Подобно на президентите преди него, Тръмп употребява обръщението си, с цел да популяризира достиженията, реализирани по време на първата година от мандата си, като данъчната промяна, намаляването на бюрокрацията и регулациите, анулацията на здравния закон, признат по времето на Обама и други

Той прикани Демократическата и Републиканската партии да оставят на страна разликите си за имиграцията и остана корав в настояванията си за усилване на граничната сигурност.

„ Тази вечер, простирам ръка към членовете и на двете партии - Демократи и Републиканци - с цел да работим за отбраната на нашите жители от всеки генезис, цвят, вяра и кредо ", съобщи Тръмп.

Също по този начин, Тръмп изиска 1,5 трилиона $ за вложения в американската транспортна инфраструктура.

„ Ще построим блестящи нови пътища, мостове, автомагистрали, железопътни линии и водопроводи из цялата страна ", съобщи американският президент.
„ И ще го създадем с американско сърце, американски ръце и американски материали ".

Външна политика

Що се отнася до външната политика, Тръмп още веднъж дефинира Китай и Русия за стратегически противници на Съединени американски щати, представляващи опасност за американските ползи, стопанска система и полезности, затвърждавайки позицията си, изразена през декември, в границите на речта си за новата Стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати.

„ По света, ние се изправяме против разбойнически режими, терористически групи и противници като Китай и Русия, които са опасност за нашите ползи, стопанска система и полезности ", съобщи американският президент.

„ В оправянето с тези рискове, ние сме наясно, че слабостите са най-сигурния път към спор и превъзхождащата ни мощ е най-сигурната ни отбрана ".

По този мотив той акцентира, че Съединени американски щати би трябвало да модернизират нуклеарния си капацитет.

„ Длъжни сме да модернизираме своя нуклеарен боеприпас, уповавайки се на това, че в никакъв случай няма да ни се наложи да го използваме, само че правейки го толкоз мощен, че да предотврати всеки евентуален акт на експанзия ", акцентира Тръмп.

Президентът не счита, че все още е вероятен безядрен свят.

„ Възможно е в бъдеще да пристигна вълшебният миг, когато всички страни по света ще се обединят и ще унищожават нуклеарните оръжия. За страдание, към момента не сме стигнали до там ".

Освен това, Тръмп се изрече срещу орязването на американския боен бюджет.
„ Моля Конгреса на Съединени американски щати да приключи практиката на орязване на военния бюджет и да финансира напълно нашите военни ", означи той.

Миналата година Конгресът утвърди пределното равнище на военни разноски на страната в размер на 700 милиарда $ за настоящата финансова година, само че законопроектът за отделянето на тези средства до в този момент не е одобрен от Конгреса и Сената.

Американският държавен глава още веднъж се похвали с военните победи на американската войска против „ Ислямска страна " и си приписа заслугите за практическото заличаване на терористичната формация в Сирия и Ирак.

„ Само една година по-късно, съм горделив да рапортувам, че обединението за битка с „ Ислямска страна " освободи съвсем 100% от територията в Ирак и Сирия, която до неотдавна беше в ръцете на тези убийци ", акцентира Тръмп.

В тази връзка, той се зарече да продължи битката със международния тероризъм и съобщи, че е наредил на военния министър Джеймс Матис да продължи действието на затворническите уреди в базата Гуантанамо, където Съединени американски щати държат хванатите терористи.

Американският президент предизвести, че „ безразсъдното създаване на нуклеарни ракети " от Северна Корея може „ доста скоро " да се трансформира в действителна опасност за Съединени американски щати.

„ Провеждаме акция на оптимален напън, с цел да предотвратим това. Опитът от предишното ни научи, че самодоволството и отстъпките единствено провокират експанзия и провокации. Няма да повторим грешките на предишните администрации, които ни сложиха в тази рискова обстановка ", съобщи Тръмп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР