Американският президент Доналд Тръмп приветства „много големия ден за свободната

...
Американският президент Доналд Тръмп приветства „много големия ден за свободната
Коментари Харесай

Няма да има война между САЩ и ЕС

Американският президент Доналд Тръмп приветства „ доста огромния ден за свободната и обективна търговия ", откакто реализира съглашение за въздържане на широкомащабна комерсиална война с Европейския съюз, съобщи „ Скай нюз ".

Американският водач се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Белия дом. където съществена тематика на диалозите беше по какъв начин да бъде избегната комерсиалната война сред Вашингтон и Брюксел. Тръмп уточни, че Съединени американски щати и Европейски Съюз са постигнали съглашение да работят за премахване на сегашните разлики.

Преди срещата си с Тръмп, Юнкер съобщи, че не е „ оптимистично надъхан за нея ", само че уточни, че Европа не е зложелател на Америка. След срещата Тръмп съобщи на взаимен брифинг, че Съединени американски щати и Европейски Съюз ще работят за „ нулеви " мита върху стоките, тъй като комерсиалните връзки сред съдружниците оттатък океана са извънредно значими, съобщи Си Ен Ен.

Световните организации оповестиха, че Тръмп и Юнкер са се споразумели за превъзмогване на комерсиалните разлики сред Съединени американски щати и Европейски Съюз и правене на стъпки в посока понижаване на напрежението. Срещата сред тях бе първата на високо държавно равнище след избухналата комерсиална война. Тръмп наложи по-високи вносни мита за стомана и алуминий, а Брюксел отвърна с реципрочни ограничения по американски артикули.

Съединените щати и Европейският съюз ще работят взаимно и за реформиране на Световната комерсиална организация, разгласи американският президент Доналд Тръмп след срещата във Вашингтон. „ Ще работим тясно с сътрудници за реформиране на Световната комерсиална организация и по казуса на нелоялните търговски практики, в това число кражбата на интелектуална благосъстоятелност ", уточни президентът, визирайки Китай.
Снимка: БТА/ AP
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР