Американският президент Доналд Тръмп премахна санкциите върху алуминиевия гигант „Русал“

...
Американският президент Доналд Тръмп премахна санкциите върху алуминиевия гигант „Русал“
Коментари Харесай

САЩ премахнаха санкциите срещу руския алуминиев гигант „Русал“

Американският президент Доналд Тръмп отстрани глобите върху алуминиевия колос „Русал“ и компанията-майка Ен Плюс, сдружения свързани с съветския магнат Олег Дерипаска, съобщи Българска национална телевизия.

До решението на Вашингтон се стигна, макар напъните на демократи и републиканци да запазят тези ограничавания. Санкциите бяха наложени през април предходната година поради Крим, съветската интервенция в американските избори през 2016-та и поддръжката на Москва за държавното управление в Дамаск.

Премахването им изстреля котировките на съветския фондов пазар до невиждани до момента височини.

Едно от изискванията за анулация на наказателните ограничения беше напускането на Жан-Пиер Тома, ръководител на борда на шефовете на „Русал“, а също оставките на няколко високопоставени чиновници на „Ен Плюс“ и най-много редуциране на дяловете на Олег Дерипаска и ограничение на контрола му. Американските наказания против самия Дерипаска остават.

Моменти откакто решението на Белия дом беше оповестено, съветската банка ВТБ усили каузи си в „Ен Плюс“ с близо 15 на 100, което дава на банката право на глас в ръководството на компанията-майка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР