Американският президент Доналд Тръмп предупреди Иран да не си позволява

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди Иран да не си позволява
Коментари Харесай

Тръмп към Иран: Ако ни нападнете, това ще е краят ви

Американският президент Доналд Тръмп предизвести Иран да не си разрешава да заплашва Съединени американски щати, в случай че не желае да бъде погубен.

" Ако Иран желае да води война, това ще е формалният завършек на Иран. Никога повече не заплашвайте Съединените щати. " - написа Тръмп в Туитър.

Напрежението сред Техеран и Вашингтон ескалира, откакто Иран за яви, че няма да извършва някои от уговорките си по нуклеарното съглашение с интернационалните медиатори. Преди Тръмп упрекна Иран, че нарушава съглашението и Съединени американски щати излизат от него, защото нарушаванията го вършат недействително.

Техеран даде на петте страни от групата " 5+1 " 60 дни период, с цел да защитят петролния и банковия бранш на Иран от глобите, наложени от Съединени американски щати. Европейски Съюз, Франция, Германия и Англия отхвърлиха настояванията, а Тръмп разгласи въвеждането на нови наказания във връзка с иранската страна.

Съединени американски щати изпратиха в Залива своя самолетоносач " Ейбрахам Линкълн " и тактическа група бомбардировачи, а по-късно и десантния транспортен съд " Арлингтън ", и ракетен комплекс Patriot. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР