Американският президент Доналд Тръмп отново се изказа в полза за

...
Американският президент Доналд Тръмп отново се изказа в полза за
Коментари Харесай

Тръмп: Ако Путин седеше до мен, щяхме да решим световни проблеми

Американският президент Доналд Тръмп още веднъж се изрече в изгода за връщането на Русия във формата Г-7, съобщи The Hill. По думите на президента по този метод могат да бъдат решени доста международни проблеми.

„ Аз не съм за Русия, аз съм за Щатите. Но дано ви дам образец – в случай че Владимир Путин седеше до мен в Г-7, можехме да решим доста международни проблеми. Можех да му кажа – ще ми направиш ли услуга да се изтеглите от Сирия и Украйна? “, съобщи Тръмп.

Русия беше изключена от формата Г-8 през 2014 година след анексирането на Крим. Заради спора в Източна Украйна и анексирането на полуострова Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха стопански наказания на Кремъл.

Тръмп съобщи, че Русия би трябвало да се върне във формата на „ огромната седморка “. От Москва оповестиха, че все още са заинтригувани в други формати. Отношенията сред Съединени американски щати и Русия доближиха равнища, невиждани от Студената война насам. Тръмп уточни, че това би трябвало да се промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР