Американският президент Доналд Тръмп описа срещата си с високопоставени военни

...
Американският президент Доналд Тръмп описа срещата си с високопоставени военни
Коментари Харесай

„Затишие пред буря“ в американската армия

Американският президент Доналд Тръмп разказа срещата си с високопоставени военни в Белия дом като „ мъртвило пред стихия “, заяви Би Би Си.

Краткият коментар на президента породи разнообразни спекулации по отношение на това какво възнамеряват американските въоръжени сили. „ Бурята “ може да се отнася и за Северна Корея, показва организацията.

На въпрос от публицисти за каква стихия приказва, Доналд Тръмп не даде отговор. Коментарът му идва на фона на рецензиите на Вашингтон към нуклеарната стратегия на Иран.

На срещата с военните си командири Тръмп е разискал разнообразни въпроси, като главен фокус е бил хвърлен точно върху Иран и Северна Корея.

През последните седмици напрежението сред Съединени американски щати и Северна Корея доближи рискови равнища след нуклеарните и ракетни тествания, осъществени от режима в Пхенян.

Американските въоръжени сили оповестиха, че имат подготвеност да отговорят на провокациите. От Вашингтон показаха, че ще отговорят с военна атака, в случай че Северна Корея нападне тях или някой от техните съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР