Американският президент Доналд Тръмп каза, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Тръмп: Ким Чен-ун е много интелигентен

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е " доста образован " човек, който осъзнава нуждата да се откаже от нуклеарните оръжия, с цел да може да развива страната си, заяви Франс прес.

" Той знае, че от нуклеарните оръжия могат да произтекат единствено неприятни неща. Това е един доста образован човек, който добре схваща това ", съобщи Тръмп на конференция след срещата си в Токио с японския министър председател Шиндзо Абе.

Съединените щати ще запазят сегашния режим на наказания против Северна Корея и не имат намерение ненужно да форсират процеса на денуклеаризация на Корейския полуостров, сподели в това време американският президент.

" Северна Корея има огромен стопански капацитет. Смятам, че (Ким Чен-ун) осъзнава, че посредством нуклеарните оръжия няма да реализира стопански напредък, само че ние не бързаме (с денуклеаризацията), глобите остават. Същевременно виждаме огромен брой положителни моменти: бяха ни върнати тленните остатъци на американските бойци ", сподели Тръмп.

Що се отнася до Иран, американският президент съобщи, че Съединени американски щати се стремят към това той да не стане нуклеарна мощ и не имат намерение да сменят властта в тази страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР