Американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон

...
Американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон и Тръмп: Европа трябва да внася повече пари в НАТО

Американският президент Доналд Тръмп и френският му сътрудник Еманюел Макрон обявиха, че Европа би трябвало да усили разноските си за защита. Лидерите се срещнаха в Париж ден откакто Тръмп разкритикува концепцията за обща европейска войска.

Доналд Тръмп дойде във френската столица за събитията, отбелязващи края на Първата международна война. Той сподели, че Съединени американски щати желаят "силна Европа ", само че военната сметка се заплаща значително от Съединени американски щати. Макрон изрази единодушие, казвайки, че Европа би трябвало да заплаща повече в НАТО.

"Ние се нуждаем от доста по-добро шерване на тежестта в границите на НАТО ", уточни френският президент, представен от BBC.

"Когато президентът Тръмп би трябвало да пази едни от щатите на Съединените щати, той не желае от Франция, Германия или друга страна да го финансира, по тази причина имам вяра, че имаме потребност от повече вложения ", добави Еманюел Макрон.

Показаното единение сред Тръмп и Макрон идва макар по-ранното напрежение, провокирано от френския водач, който сподели, че Европейски Съюз се нуждае от взаимна войска, която да се оправи с закани от Съединени американски щати, Китай и Русия.

"Трябва да се защитим във връзка с Китай, Русия и даже Съединените американски щати - сподели Макрон пред френската радиостанция Europe 1 във вторник - Искам да изградя същински разговор за сигурността с Русия, която е страна, която почитам, европейска страна - само че би трябвало да имаме Европа, която да се отбрани сама, без да разчита само на Съединените щати ".

Тръмп реагира остро в Туитър: "Президентът Макрон преди малко предложи Европа да построи свои военни сили, с цел да се отбрани от Съединени американски щати, Китай и Русия.Това е обидно "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР