Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Северна Корея е "голям проблем", трябва "да бъде решен", заяви Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила окачестви Северна Корея като "голям проблем ", който би трябвало "да бъде решен ", съобщи Асошиейтед прес.

Пред кореспонденти на борда на самолета си напът за Япония той съобщи, че във връзка с Северна Корея "в продължение на 25 години е била показвана тотална уязвимост ".

Някои районни анализатори спекулираха, че наличието на Тръмп в Азия може да подтикне Северна Корея да вземем за пример да извърши ракетно тестване.

На въпрос за сходна опция той отговори: "Скоро ще разберем ".

Американският президент съобщи също, че ще се срещне с китайския си сътрудник Си Цзинпин като еднакъв с еднакъв. "Смята ни за доста мощни ", сподели той за Си.

Тръмп отбрани твърдата си реторика във връзка с Северна Корея, заявявайки, че по време на диалозите му с азиатските водачи тази тематика ще заеме значимо място, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в листата с страни, подкрепящи тероризма.

Тръмп съобщи също, че по време на азиатската обиколка - която ще е най-продължителното посещаване в Азия на американски президент от времето на президента Буш-старши - възнамерява да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила.
"Мисля, че се чака да се срещнем ", уточни той. "Искаме помощта на Путин за Северна Корея ".

Преди да отиде в Пекин, с цел да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с още дейности във връзка с Пхенян, Тръмп ще се стреми да сътвори обединен фронт против Северна Корея с водачите на Япония и Южна Корея, отбелязва Ройтерс.
Освен КНДР другата основна тематика на обиколката ще е търговията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР