Американският президент Доналд Тръмп днес прикани японски бизнес лидери да

...
Американският президент Доналд Тръмп днес прикани японски бизнес лидери да
Коментари Харесай

Тръмп отиде в Япония и каза на японците: Да правим бизнес!

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден прикани японски бизнес водачи да усилят вложенията си в Съединени американски щати, при започване на държавното си посещаване в Япония, съобщи " Ройтерс ".

Визитата цели да изтъкне мощните връзки сред двете страни в конюнктура на напрежения поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Скоро след идването си Тръмп участва на банкет в резиденцията на посланика на Съединени американски щати Уилям Хагърти, на който съгласно Белия дом са участвали водещи ръководители на Toyota, Nissan, Honda, SoftBank и Rakuten.

Тръмп е споделил на тези бизнес водачи, че в никакъв случай не е имало по-подходящо време да се влага в Съединени американски щати и още веднъж се оплака, че политиката на Управлението на федералния запас пречи на американската стопанска система да реализира капацитета си в цялостна степен. В миг, когато се водят договаряния по двустранно комерсиално съглашение сред Вашингтон и Токио, Тръмп съобщи, че желае в него да се обърне внимание на комерсиалния дисбаланс сред двете страни и да се подсигурява почтеност и взаимност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР