Американският президент Джо Байдън видя лично разрушенията и покритите с

...
Американският президент Джо Байдън видя лично разрушенията и покритите с
Коментари Харесай

Съкрушени и изтощени: Байдън посети пострадали от урагана Милтън райони във Флорида

А мериканският президент Джо Байдън видя персонално разрушенията и покритите с парчета улици във Флорида през вчерашния ден и даде обещание да продължи да поддържа възобновяване на щата от урагана " Милтън ", втората мощна стихия, връхлетяла региона през последните седмици, съобщи Ройтерс.

Наводненията, дефицитът на гориво и прекъсването на тока попречват напъните за превъзмогване на последствията от " Милтън ", който доближи сушата като вихър от трета категория. Опустошенията са още по-мащабни, заради обстоятелството, че " Милтън " беше предшестван от различен унищожителен вихър " Хелийн ". Очаква се възобновяване да отнеме доста време, защото двете стихии се развихриха в границите на две седмици.

Жителите на тежко потърпевшия Сейнт Пит Бийч са " съкрушени и изтощени, а разноските им се натрупат ", сподели Байдън, откакто обиколи бариерния остров.

" Знам, че сте загрижени за разчистването на отломките и е видно за какво ", сподели президентът, говорейки пред срината до основи къща на плажа. " Има още доста работа за извършване. Правим всичко по силите си ", добави той.

President Biden gave remarks in a St. Pete Beach neighborhood damaged by the storm.
— CBS Philadelphia (@CBSPhiladelphia)
Междувременно националната метеорологична работа предизвести, че се чака наводненията в залива на град Тампа и в региона на Санфорд, североизточно от Орландо да продължат.

" Равнището на реките продължава да се повишава ", сподели пред кореспонденти изпълнителният шеф на отдела за ръководство на изключителните обстановки във Флорида Кевин Гътри на обособена конференция с губернатора на щата Рон Десантис, като добави, че някои поданици би трябвало да се приготвят за евакуация при нужда.

Около 75% от електроснабдяването във Флорида е възобновено, цялостното му възобновяване се чака до на следващия ден вечер, заяви министърката на енергетиката Дженифър Гранхолм, която придружаваше Байдън. Пет дни след урагана към 818 000 консуматори са към момента без ток, сподели Десантис.

The potato
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР