Американският президент Джо Байдън произнесе традиционната си реч За състоянието

...
Американският президент Джо Байдън произнесе традиционната си реч За състоянието
Коментари Харесай

Байдън сравни войната в Украйна с Втората световна

Американският президент Джо Байдън произнесе обичайна си тирада „ За положението на съюза “. В траялото 72 минути послание към Конгреса той приветства възобновяване на американската стопанска система и основаването на  рекордните 12 милиона работни места.

Американският президент съпостави войната в Украйна с Втората международна по облици на гибелта и разрушенията.

Той сподели, че нахлуването на Владимир Путин в Украйна е тестване, което Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО са минали, и още веднъж даде обещание да поддържа президента Зеленски толкоз дълго, колкото е належащо.

Говорих от тази зала преди една година, единствено дни, откакто Владимир Путин отприщи бруталната си война против Украйна. Убийствено нахлуване, предизвикващо облици на гибелта и разрушенията, каквито Европа претърпя през Втората международна война. Нашествието на Путин е тестване за вековете. Тест за Америка. Тест за света.

Бихме ли отстоявали най-основните правила? Бихме ли отстоявали суверенитета? Ще отстояваме ли правото на хората да живеят свободни от робия? Ще застанем ли в отбрана на демокрацията? Тъй като такава защита е от голяма важност за нас, тъй като поддържа мира и предотвратява опцията за евентуални агресори да заплашват нашата сигурност и разцвет.

Една година по-късно знаем отговора, сподели американският президент.

Това беше първото му сходно изявление, откакто републиканците поеха контрола над Камарата на представителите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР