Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в

...
Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в
Коментари Харесай

Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни дейности за смяна в политиката на Съединени американски щати във връзка с марихуаната, като анулира всички настоящи федерални присъди за нормално владеене на марихуана, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Хиляди хора имат федерални присъди за владеене на марихуана и вследствие на това може да им бъде отказана работа, жилище или благоприятни условия за обучение. Моите дейности ще оказват помощ за облекчение на косвените последствия, произлизащи от тези присъди ", уточни в изказване президентът.

" Да не приказваме за расовото неравноправие, обвързвано с това кой понася следствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора използват марихуана в идентична степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са задържани, преследвани и осъждани в непропорционална степен ", добави той, представен от ДПА.

Действията на Байдън извършват заричане от предизборната му акция и евентуално ще зарадват членовете на неговата лявоориентирана политическа база преди междинните избори през ноември, на които съпартийците на демократа Байдън ще се борят да запазят контрола си върху Камарата на представителите и
Сената.

Байдън сподели, че е наредил на основния прокурор Мерик Гарланд да създаде административна процедура за издаване на удостоверения за опрощение на тези, които дават отговор на изискванията.

Президентът прикани губернаторите на щатите да последват образеца му.

" Точно както никой не би трябвало да попада във федерален затвор единствено тъй като има марихуана, никой не би трябвало да бъде в локален или щатски затвор по такава причина ", сподели той.

Байдън съобщи, че е изискал от федералните служби да стартират процедура за преразглеждане на метода, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство. Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и Ел Ес Ди (LSD), и в по-висока група от фентанила и метамфетамините, сподели той.

" И въпреки всичко, даже федералните и щатските регулации за марихуаната да се трансформират, забележителните ограничавания върху трафика, маркетинга и продажбите на малолетни би трябвало да останат в действие ", сподели Байдън.

" Животът на прекалено много хора беше прекършен поради неправилния ни метод към марихуаната. Време е да изправим тези неточности ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР