Американският президент Джо Байдън покани Африканския съюз да се присъедини

...
Американският президент Джо Байдън покани Африканския съюз да се присъедини
Коментари Харесай

Байдън покани Африканския съюз в Г-20


Американският президент Джо Байдън предложения Африканския съюз да се причисли към Групата на двадесетте (Г-20). Поканата бе отправена на срещата на върха САЩ-Африка в американската столица. „ Днес поканвам Африканския съюз да се причисли към Г-20 като непрекъснат член “, съобщи той.

По-рано тази седмица бе обявено, че Байдън има намерение да разгласи редица начинания, свързани с Африка, по време на срещата на върха, в това число поддръжката на Съединени американски щати за присъединението на Африканския съюз към Г-20 като непрекъснат член.

Срещата на върха САЩ-Африка се организира във Вашингтон. Както Белият дом заяви по-рано, в него вземат участие държавни и държавни ръководители на 49 африкански страни, както и представител на Африканския съюз. Пет страни не бяха поканени на тридневната среща на върха - Буркина Фасо, Гвинея, Мали, Еритрея и Судан. Съединени американски щати изясняват това с обстоятелството, че в четири от петте страни са осъществени държавни преврати и Африканският съюз не признава ръководещите, пристигнали на власт. С Еритрея, както обясниха в Белия дом, Вашингтон няма пълноценни дипломатически връзки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР