Американският президент Джо Байдън номинира Джеймс О`Брайън, координатор на всички

...
Американският президент Джо Байдън номинира Джеймс О`Брайън, координатор на всички
Коментари Харесай

Човекът, контролиращ всички американски санкции, поема отношенията на САЩ с Русия

Американският президент Джо Байдън номинира Джеймс О`Брайън, координатор на всички налагани от Съединени американски щати наказания, в това число и тези по закона " Магнитски ", за поста пом. държавен секретар по европейските и евразийските въпроси, оповестява пресслужбата на Белия дом, написа. Лицето, заемащо тази служба, се занимава и с връзките с Русия.

Посланик Джим О‘Брайън, който координира всички наказания, които постанова Съединени американски щати, дойде в България. Първата му среща беше с президента Румен Радев, което стана ясно от публично известие от президентството. О‘Брайън, който е началник на Офиса за съгласуване на

През последните няколко месеца, Джеймс О`Брайън беше два пъти в България. Вторият път той пристигна в София по неотложност през февруари т.г., единствено ден след глобите, наложени от Съединени американски щати на Владислав Горанов и Румен Овчаров и от Англия на Васил Божков и Делян Пеевски.

Ръководителят на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати беше в България и в края на август м.г. и единствено няколко месеца по-късно пристигна и новата порция глобени. На процедура това са индивидът и службата, които координират всички налагани от Съединени американски щати наказания по света, в това число и тези, свързани с корупция, тероризъм, както и тези да вземем за пример против съветски и китайски жители.

Съединени американски щати и Англия глобиха петима българи за корупция по закона " Магнитски ". Това са някогашният министър на финансите в две държавни управления на ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният министър на енергетиката в държавните управления на Българска социалистическа партия Румен Овчаров, ръководителят на придвижване

Сегашната номинация на О`Брайън за покачването в Държавния департамент към момента не е утвърдена от Сената на Съединени американски щати. Преди него този пост беше заеман от Карън Донфрид (от 2021 до 2023 г.).

О`Брайън е началник на Службата за съгласуваност на глобите от април 2022 година И за тази позиция беше номиран от Байдън. Тогава в публично изказване, държавният секретар Антъни Блинкен го поздрави с одобряването му от Сената като началник на Службата за съгласуваност на глобите с сан на дипломат. На тази позиция той управлява огромна стратегия за наказания и поучава по редица въпроси, в това число мирни договаряния в Европа, научни и екологични съглашения, постсъветски промени в Русия и Украйна и начинания за следствие и наказателно гонене на виновните за военни закононарушения, се споделя в изказване на Белия дом.

Съединените щати са ревизирали деликатно цялата информация за лицата, глобени по световния закон „ Магнитски ” и са уверени в нея. Това съобщи за предаването „ На фокус ” по Нова тв Джеймс О`Брайън, който управлява службата за съгласуваност на глобите.

Преди това Джеймс О`Брайън е служил два пъти като специфичен представител на президента на Съединените щати, напомнят организации. От 2015-2017 година в администрацията на Обама той е специфичен делегат на президента за освобождението на американци, хванати в чужбина, и работи за връщането на 100 американски жители. От 1989 година до 2001 година О`Брайън е бил старши консултант на държавния секретар на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт, по-късно като зам.-ръководител на отдела за обмисляне на политиката на Държавния департамент и специфичен представител на президента на Съединени американски щати за Балканите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР