Американският президент Джо Байдън каза вчера, че Илон Мъск е

...
Американският президент Джо Байдън каза вчера, че Илон Мъск е
Коментари Харесай

Джо Байдън: Илон Мъск си купува компания, която бълва лъжи по целия свят

Американският президент Джо Байдън сподели през вчерашния ден, че Илон Мъск е купил обществената медийна платформа Туитър, която да бълва неистини по целия свят, съобщи Ройтерс.

 Илън Мъск стартира чистка в Туитър, редуцира чиновници Виж още

Компанията Туитър освободи половината от чиновниците си през вчерашния ден, само че сподели, че съкращенията са по-малки в екипа, виновен за попречване на разпространяването на дезинформация. Това стана, откакто рекламодателите се отдръпнаха на фона на опасения за ръководството на наличието.

" Сега нещото, което най-вече ни тревожи е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва неистини по целия свят... Вече няма редактори в Америка. Няма. Как да чакаме децата да схванат какво е заложено на карта? ", сподели Байдън по време на събитие за набиране на дарения.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели по-рано пред публицисти, че Байдън е бил пределно явен за потребността от понижаване на езика на омразата и дезинформацията.

" Тези му възгледи се отнасят и за Туитър, отнасят се и за Facebook и за всяка друга обществена мрежа, където потребителите могат да популяризират дезинформация ", сподели говорителката.

Мъск даде обещание за възвърне свободата на словото и по едно и също време с това да не допусне Туитър да се трансформира в " пъклен пейзаж ". Големите рекламодатели обаче показваха опасения по отношение на придобиването на Туитър от мултимилиардера.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР