Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил обявиха ново

...
Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил обявиха ново
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви ново финансиране за технологични разработки за борба с рака

Американският президент Джо Байдън и брачната половинка му Джил оповестиха ново федерално финансиране, от 150 милиона $, за създаване на технологии, които да оказват помощ на хирурзите да отстраняват сполучливо тумори, съобщи Ройтерс.

Финансирането, за което президентът и първата дама оповестиха по време на посещаване в Ню Орлиънс, щата Луизиана, е най-новият приток на средства в стратегия за битка с рака, основана по самодейност на Джо Байдън, която има за цел да понижи смъртността от ракови болести в Съединени американски щати най-малко на половина до 2047 година

" Все още има какво да се направи, само че знаем, че можем да го създадем ", сподели Байдън, изтъквайки смисъла на обмена на данни и информация за постигането на коренна смяна в битката с рака.
При близо 2 милиона американци годишно се откриват тумори, а хирургическото премахване постоянно е първата стъпка в лекуването им, съобщи Белият дом.

Огласеното през вчерашния ден финансиране ще подкрепи осем екипа от откриватели в цялата страна, които работят върху способи и технологии за подкрепяне на хирурзите за по-успешно премахване на тумори при хора с рак. С него сумата, отпусната от Агенция за реформаторски проучвателен планове в региона на опазването на здравето за създаване на революционни способи за лекуване на ракови болести, доближава 400 млн. $, отбелязва Асошиейтед прес.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР